09 Kasım 2022 - 12:13
Akse Kitap Kahve açıldı

                    

Çayırova Belediyesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile hayata geçirdiği Akse Halk Kütüphanesi ve Kitap Kahve düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çayırova Belediyesi önemli bir eseri daha hizmete açtı. Yapılan yatırım ve atılan adımlarla kültür kenti olma yolunda hızla ilerleyen Çayırova, modern ve ilçenin kültürel hayatına katkı sunacak önemli bir hizmete daha kavuştu. Haziran ayında hizmete giren Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kitap Kahve’den sonra çalışmaları tamamlanan ikinci yeni nesil kütüphane Akse Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Büyükşehir Başkanvekili Yaşar Çakmak, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı açılış yoğun ilgi gördü.

ŞEHRİMİZİ İMAR EDERKEN NESLİMİZİ İHMAL ETMİYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, “Şehrimizi imar ederken neslimizi ihmal etmiyor, kentimizin geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi düşünüyor, dertleriyle dertleniyor, onlara en iyi geleceği sunmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Biz biliyoruz ki en büyük yatırım insana, eğitime ve geleceğe yapılan yatırımdır. Eğitim daima birinci önceliğimiz oldu, olmaya da devam edecek. ”dedi.

İKİNCİ KİTAP KAHVE KAZANDIRDIK

Çayırova’ya ikinci kitap kahve kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çiftçi, “Çayırova’yı kültür kenti yapacak hizmet ve eserleri bir bir şehrimize kazandırıyoruz. Akse Kütüphanemiz, yaklaşık 5 dönüm arazi üzerinde 718  kapalı alanda ve içerisinde bulunan 10 bin kitapla her yaşa hitap edecek. Ders çalışma, araştırma odaları, kültürel etkinlik salonu, ücretsiz kablosuz internetle haftanın yedi günü 08.00-24.00 saatleri arasında halklımıza hizmet verecek” dedi.

Geleneksel hale getirdikleri kitap fuarını 28 Ekim - 6 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceklerini, onlarca yazarı ve on binlerce kitabı okurlarla buluşturacaklarını ifade eden Başkan Çiftçi, tüm bölge halkını kitap günlerine davet etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ta, “Bu güzel eserleri şehrimize kazandıran değerli yöneticilerimize selam olsun. Başta millet kıraathaneleri, millet bahçeleri fikrinin talimatını veren Cumhurbaşkanımız olmak üzere Valimiz Seddar Yavuz’a, belediyelerimize ve arka tarafta görünmeyen nice kahramana yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

NEREDE MEDENİYET VARSA ORADA KİTAP VARDIR

Böylesine bir programda olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise “Nerede medeniyet varsa orada kitap vardır, okumak vardır, kütüphane vardır. Nerede cehalet varsa, işgal varsa ilk hedef kütüphanelerdir. Kütüphane sadece bir kitabın olduğu yer değil bir medeniyetin, bir ihyanın bir inşanın merkezidir. Öncelikle belediye başkanımızı, il kültür müdürümüzü ve tüm emeği geçen kardeşlerimizi gönülden tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Diğer Haberler
#cayirovabld