09 Mart 2022 - 06:41
Çayırova’da satranç rüzgarı esti

Çayırova Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte düzenlediği Ödüllü Satranç Turnuvası gerçekleşti. Çayırova Kapalı Spor Salonu’nda büyük heyecana sahne olan turnuva 2 gün sürdü.

Çayırova’yı spor kenti yapma hedefiyle birçok branşta başarılı etkinlikler düzenleyen Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, ilçede spor rüzgarları estirmeyi sürdürüyor. Birçok şehirden satranç oyuncusunun Çayırova’ya akın ettiği turnuva birbirinden güzel maçlara sahne oldu. 7 yaş kategorisinden 16 yaş altı kategoriye kadar 8 kategoride yarışılan turnuvada Türkiye Satranç Federasyonu hakemleri görev yaptı. 7 tur süren müsabakaların ardından oynanan final maçlarında şampiyonlar belli oldu.
Heyecanla geçen iki günün ardından
 şampiyonluk ipini göğüsleyen sporcular zaferlerini şampiyonluk kupasıyla perçinledi. Şampiyonlar ayrıca madalya ve 500 TL hediye çekinin sahibi oldu.  Kategorilerini ikinci sırada tamamlama başarısı gösteren sporcular kupa+madalya+400 TL hediye çekinin sahibi olurken, 3.lük elde eden sporcular kupa+madalya+350 TL hediye çeki kazandı. İlk 10 içinde derece elde eden sporcular da çeşitli ödüller kazanırken turnuvadan eli boş dönmedi.