30 Haziran 2022 - 11:26
Çayırova’da türkü dolu gece



Çayırova Belediyesi tarafından düzenlenen İç Anadolu Yöresel Dernekler Kültür Festivali’nde Ender Balkır ve yöresel sanatçılar türkü ziyafeti verdi.

 

Çayırova Belediyesi’nin düzenlediği İç Anadolu Yöresel Dernekler Kültür Festivali belediye açık otoparkında gerçekleşti. Gecede yöresel sanatçılarda sahne aldı.

İÇ ANADOLU RÜZGARI ESTİ

Kırşehirliler Derneği sanatçısı Ersan Demir, Yozgatlılar Derneği sanatçısı Emre Ayaydın, Çankırılılar Derneği sanatçısı Sami Yalçın, Tokatlılar Derneği sanatçısı Orhan Koçyiğit festivalde sahne alarak yöresel eserleriyle sanatseverlerle buluştu. İç Anadolu yöresine ait oyunların oynandığı festival renkli görüntülere sahne oldu.


DERNEK BAŞKANLARINDAN  TEŞEKKÜR
Yozgatlılar Derneği Başkanı Kazım Çekinmez, Tokatlılar Derneği Başkanı Hasan Yokuşlu, Çankırılılar Derneği Başkanı Habip Köse, Kırşehirliler Derneği Başkanı Fatih Soylu sahneye davet edildi. Günün anlam ve önemini ilişkin dernek başkanları adına Kırşehir Derneği Başkanı Fatih Soylu bir konuşma yaptı. Soylu konuşmasında; “Bugün çok güzel bir tablo var. Bu tabloda birlik, beraberlik, kardeşlik, iyi niyet, hoşgörü ve dayanışma var. Bu güzelliklerin mimarı Bünyamin Çiftçi Başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi. Dernek Başkanları, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’ye plaket takdiminde bulundu.


ENDER BALKIR’DAN TÜRKÜ ZİYAFETİ

İç Anadolu Yöresel Dernekler Kültür Festivali’nde gecenin finali Ender Balkır’la yapıldı. Balkır, birbirinden güzel eserlerini Çayırova’lılar için seslendirdi. Telefonların ışıklarıyla Ender Balkır’a eşlik eden seyirciler geceyi renk kattı. Bir konuşma yapan Çiftçi,” Ender Balkır’a ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz, bizi kırmayarak Çayırova’mıza geldiler. Güzel bir akşam geçiriyoruz, birçok etkinliğimiz oldu sanatçılarımız geldi. Biz yaz boyunca konserlerimize ve diğer etkinliklerimize devam edeceğiz’’ dedi.

Çiftçi, Çayırova Belediyesi’nin simgesi olan hediyeyi Ender Balkır’ a takdim etti.
Ender Balkır ile birlikte Âşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım’’ eserini seslendiren Başkan Bünyamin Çiftçi,  katılımcılarından büyük alkış aldı.

Diğer Haberler
#cayirovabld