16 Kasım 2023 - 15:28
ÇAK-TİM’den başarılı tatbikat

Çayırova Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ÇAK-TİM), Kocaeli Valiliği koordinasyonunda AFAD Kocaeli İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen il geneli afet tatbikatında, oluşturulan göçük alanında arama-kurtarma çalışması gerçekleştirdi.

 

Kocaeli Valiliği’nin koordinasyonunda AFAD Kocaeli İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen il geneli afet tatbikatına, Çayırova Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ÇAK-TİM) de katılım sağladı. 6 Şubat Depremleri’nde yaptığı çalışmalarla takdir toplayan ve birçok canın kurtarılmasına vesile olan ÇAK-TİM, deprem tatbikatında da başarılı bir çalışma yaptı. Olası bir deprem afeti esnasında oluşturulan koordinasyon merkezi üzerinden, afet bölgeleri ve kriz masalarından alınan bilgiler ışığında müdahale provası gerçekleştirilen tatbikatta, ÇAK-TİM, oluşturulan enkaz alanında arama ve kurtarma çalışması gerçekleştirdi.

 

DİNLEME VE ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI

Şekerpınar’da oluşturulan enkaz alanında hazır bulunan ÇAK-TİM ekipleri, ilk olarak oluşturulan göçük alanındaki afetzede ailelerle ilgilendi, daha sonra göçük bina üzerinde sessiz dinleme yapan ÇAK-TİM, göçük altındaki vatandaşın yerini tespit ettikten sonra da arama kurtarma çalışmalarını gerçekleştirdi. ÇAK-TİM ekip lideri Hüseyin Narman, tatbikatın oldukça verimli geçtiğini ve ÇAK-TİM olarak her türlü zorlu göreve hazır olduklarını vurguladı.

Diğer Haberler
#cayirovabld